Kadri Simson: Teet Soorm on väga hea mees (21)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Mailiis Ollino

Majandusminister Kadri Simson ütles, et täna pole ta situatsioonis, kus peaks valima oma töö ja kuriteokahtlustuse saanud elukaaslase toetamise vahel, kui aga tuleks valida, loobub ta tööst lähedaste kasuks.

Simson ütles ERRile vastuseks küsimusele, kuidas ta kommenteerib oma elukaaslasele Teet Soormile esitatud kahtlustusi, et praegusel hetkel on tegemist ettevõtte uue juhtkonna poolse kaebusega, mille uurimiseks tuleb aega anda. «Lähtun ka sellest, mida on prokuratuur öelnud, et mind selle uurimisega kuidagi ei seostata, » märkis Simson.

Simson lisas, tunneb Teet Soormi inimesena ja tegu on väga hea mehega. «Toetan teda nii heas kui halvas, » kinnitas Simson, lisades, et kui ta peab valima, kas lähedased või töö, siis ta valib loomulikult lähedased. 

Kadri Simsoni kommentaar Facebookis: 

«Nagu prokuratuur on juba omalt poolt kinnitanud, ei ole mina antud kriminaalmenetlusega kuidagi seotud.

Olen viimased paar päeva veetnud Brüsselis, kus juhatan konkurentsivõime nõukogu ning seetõttu on mul seda küsimust põhjalikumalt keeruline kommenteerida.

Kinnitan, et sellel kaasusel puudub igasugune kokkupuude minu tööga ministrina ning valitsusega üldiselt. Sel puudub vähimgi seos erakonnaga.

Minule teadaoleva informatsiooni kohaselt on hetkel tegemist ettevõtte juhtkonna kaebusega, mida nüüd asutakse uurima. Kas sellise kaebuse esitamiseks oli alust, peab välja selgitama uurimine. Igal juhul on tegemist ärilise, mitte poliitilise vaidlusega.

Loodan, et kõik asjaolud selgitatakse välja võimalikult kiiresti. Õigust mõistab Eesti Vabariigis ainult kohus. Ette kedagi süüdi mõista ei tohi.

Emotsionaalselt on olukord keeruline, kuid see on eraeluline küsimus. Oma lähedasi peame toetama nii heas kui halvas.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles