Samsung sai hakkama müügiimega

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi asepresident Justin Denison NOte 8-te vahel
Samsungi asepresident Justin Denison NOte 8-te vahel Foto: RICHARD DREW/AP

Samsungi mobiilitelefonide müük kogu maailmas  näitas kolmandas kvartalis nii häid tulemusi, mida pole juba kellelgi aastaid ette näidata.

Samsungi turuosaks kujunes kvartali lõpus 22,3 protsenti (teises kvartalis 20,7) . Apple’i tulemuseks kujunes 11,9 (13,7) ja Huaweil 9,5 protsenti. Kokku müüdi kolmandas kvartalis maailmas mobiiltelefone 383 miljonit,  teatab uuringufirma Gartner.

Seega on Samsun ühelt poolt jätkuvalt maailma mobiilimüügiliider, kuid üllatav on seejuures tema  müüginumbrite kasvu näitaja – see on koguni kahekohaline number ehk 19,3 protsenti. «Uued Galaxy S8, Galaxy S8+ ja Galaxy Note 8 nutitelefonid on toonud taas kaasa nõudluse kasvu Samsungi mobiilide järele ja aitasid võidelda Hiina tootjatega,» selgitas Gartneri uuringudirektor Anshul Gupta.

Viimati näitas Samsung kahekohalist müüginumbrite kasvu 2015. aasta neljandas kvartalis. Apple’i müügikasvu näitajaks oli 5,7 protsenti, kuid seda peamiselt odavaks muutunud iPhone 5si müügi arvelt – selle hind on kohati vaid 240 dollarit.

Kahekohalised kasvunäitajad olid ka Huaweil, Oppol ja Xiaomil – ehk Hiina tootjatel. Xiaomi kasvatas oma müüki koguni 80 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles