Elisa ja Nokia katsetasid esmakordselt üle õhu levivat 5G püsiühendust (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amorphis
Amorphis Foto: ERIK M

Telekomiettevõte Elisa ja tehnoloogiatootja Nokia testisid täna Soomes esimest korda üle õhu levivat ülikiiret 5G fiksinternetti.

Test toimus Nokia ülikoolilinnakus Espoos, kus loodi võimalus vaadata üle 5G-võrgu virtuaalprillidega rokkbändi Amorphis live-kontserti, mis võeti üles VR-kaameraga. 5G tehnoloogia on ideaalne vahend selliseks meelelahutuseks, sest võimaldab ülisuuri andmeedastuskiirusi ja vähest hilistumist.

Üle õhu fiksinterneti tehnoloogia võimaldab viia ülikiire 5G-interneti tulevikus iga koduni. 5G raadiosignaal edastatakse kliendile tugijaamadest, mis asuvad mastides või majade katustel, õhu kaudu, mis on omakorda ühendatud fiiberoptika magistraalvõrku.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul on Elisa ja Nokia testitud uus üle õhu 5G fiksinterneti tehnoloogia esimene omalaadne Põhjamaades, mis on alternatiivne lahendus teistele fiksvõrgu lahendustele, et pakkuda tulevikus ülisuuri kiirusi ja väga head üleriigilist leviala.

«Selliste testide kaudu liigume 5G suunas,» ütles Polli.

Varem on Elisa testinud 5G abil robotite kaugjuhtimisteenust, 360 kraadi kaamera teenust ja 3,5 GHz sagedust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles