Turvariskiga ID-kaartide sertifikaadid on ära uuendanud pea 300 000 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid
ID-kaardid Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Teisipäeva hommikuse seisuga on oma ID-kaartide sertifikaate uuendanud üle 298 000 inimese.

Uuendustest üle 233 000 on tehtud kauguuendamise teel ning ligi 65 000 politsei- ja piirivalveameti (PPA) teenindustes, teatas PPA.

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) soovitab ID-kaarte kauguuendada koduarvutis. «Praegu töötab kauguuendamine üsna madala koormusega, teenindades maksimaalselt 3000 inimest päevas. ID-kaardi uuendamine võtab aega kuni viis minutit, hoides kokku jala- ja ajavaeva,» ütles RIA eID valdkonna juht Margus Arm.

ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks tuleb arvutisse alla laadida kõige uuem ID-kaardi tarkvara ning järgida ekraanile ilmuvaid juhiseid. «Kindlasti tuleb uuendatud ID-kaarti kasutada vaid uusima ID-kaardi tarkvara ja operatsioonisüsteemidega, kuna uus kaart ei toeta vananenud süsteeme,» märkis Arm.

Kui inimesel pole siiski võimalik iseseisvalt kaarti uuendada, saab seda teha PPA esinduses. Jätkuvalt on väga populaarsed ka ajutised teenindused kaubanduskeskustes. Läinud laupäeval ja pühapäeval aitasid PPA töötajad ajutistes teenindustes uuendada 1700 kaarti.

Sel nädalavahetusel avatakse ajutised teenindused taas Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva kaubanduskeskustes. ID-kaardi sertifikaate saab vajadusel uuendada tööpäevadel PPA teenindustes üle Eesti.

Alates 1. detsembrist on Tallinna teenindused pikemalt lahti ühel päeval nädalas. Lisatud töötunnil kell 17-18 on võimalik Tallinna teenindustes esitada isikut tõendava dokumendi taotlust, uuendada ID-kaarti sertifikaate, aktiveerida mobiil-ID-d ja saada kätte isikut tõendav dokument.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles