Eestis anti maailma esimene mobiil-ID allkiri eSIM seadmega

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiil-ID.
Mobiil-ID. Foto: Mihkel Maripuu

Mitme siinse ja rahvusvahelise tehnoloogiaettevõtte koostöös anti novembri keskel Eestis esimene mobiil-ID allkiri seadmega, millesse ei olnud sisestatud tavapärane plastist SIM-kaart, vaid uudne seadmesse üle interneti laaditavat eSIM.

eSIM tehnoloogia arendamisega on Eestis juba pikemat aega tegelenud Telia Eesti,  Samsungi, SK ID Solutions AS-i ja IDEMIA. Nende tööde osa on olnud ka Mobiil-ID turvaliseks ja jätkusuutlikuks toimimiseks muutmine eSIM-il.

«Esimesed dokumendid on vastava lahenduse abil nüüdseks digiallkirja saanud. Kuigi kasutusküpse kommertslahenduseni on veel mitu sammu minna, annab praegune test kindluse selles, et Mobiil-ID jääb toimima ka uue põlvkonna SIM-kaardi tehnoloogiate puhul,» üles Telia pressiesindaja Raigo Neudorf.

Katsetati selleks spetsiaalselt kohandatud Samsungi mobiiliseadme ja IDEMIA loodud eSIM lahendusega, mis vastab GSMA standarditele. Proovimisel kasutati SK ID Solutions platvormi, mis tervikuna võttes on kasutusel ka tänase Mobiil-ID lahenduse juures.

Allkiri anti 15. novembril SK testkeskkonnas aadressiga https://demo.sk.ee/sample/demo/

Eestis turule toodi juba mullu  eSIM-iga varustatud nutikell Gear S2. eSIMiga mobiile meil veel ei müüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles