Hanno Tombergist saab Archimedese juhatuse liige

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Hanno Tomberg.
Pildil Hanno Tomberg. Foto: Mihkel Maripuu

Jaanuarist saab EASi endisest juhist Hanno Tombergist sihtasutus Archimedese juhatuse liige. 

«Hakkan olema juhatuse liige, täpsem vastutusvaldkond on vaja veel ministeeriumi ja Archimedese juhatusega kokku leppida. Üks valdkondadest on aga  Euroopa Liidu struktuuritoetuse rakendusüksuse juhtimine,» rääkis Tomberg.

Sihtasutus Archimedes loodi haridus- ja teadusministeeriumi juurde rahvusvahelise haridus- ja teaduskoostöö turgutamiseks Eestis. Sinna alla kuuluvad Akadeemilise tunnustamise agentuur, Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuur, Hariduse rahvusvahelistumise agentuur, Noorteagentuur ja Struktuuritoetuste agentuur.

«Pidime esitama visiooni, milline võiks sihtasutus Archimedes 2023. aastal olla, milline võiks olla kõrghariduse ja teaduse toetamine,» kirjeldas Tomberg konkurssi. Ühe väljakutsena tõi ta välja Euroopa Liidu toetuste vähenemise uuel rahastamisedioodil, see tähendab, et riik peab omapoolseid toetusi suurendama. Kui palju vähenevad toetused haridusvaldkonnas, on täna aga veel keeruline öelda.

Palju on räägitud hariduse rahvusvahelistumisest ning vajadusest tuua Eestisse ka rohkem välismaiseid doktorante ja magistrante. Tombergi sõnul tuleks senisest rohkem rõhku pöörata ka välisõppejõududele.

«Selleks on Archimedesel olemas vajalikud rahalised vahendid. Tuleks uurida, miks ei ole neid toetusi sellises mahus välja makstud. Arvesse tuleb võtta muidugi ka seda, et rahastamisperiood algas hiljem kui plaanitud ning esimesi tulemusi saame hinnata selle  aasta tulemuse põhjal.»

CV

Töökogemus:

1990–1992 Eesti Raadio sporditoimetuse toimetaja

1992–1999 Äripäeva uudistetoimetuse juhataja

2000–2001 Eesti Päevalehe peatoimetaja

2001–2004 TV3 uudiste peatoimetaja

2004–2007 Eesti Raadio uudiste- ja sporditoimetuse juhataja

2007 – 1. juuni 2014 Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige 

14. juuli 2014 – 26. november 2016 Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juht 

8. veebruar – 1. september 2017 AS Eesti Meedia sisu- ja programmidirektor

Haridus:

Tartu Ülikool

Magistrikraad ajakirjanduses 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles