Tallinna linna spordihallide hangetel riisub koore ameti juhi sõber (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Ilves
Rein Ilves Foto: Heiko Kruusi/Õhtuleht

Tallinn on ehitanud enam kui kolme miljoni euro eest kolm jalgpalli jt sportmängude sisehalli, mis on tellitud vahetult enne hanget loodud firmalt, mille omanik spordiameti juhi klassivend Mikk Pääru ja ainus teadaolev klient Tallinna linn.

Pääru on tegev ehitusäris, kuid lisaks toob ta Sloveeniast maale spetsiifilist toodet – sportmängude sisehalle ehk pneumohalle, mida on müünud Tallinna linnale, vahendab Äripäev. Pääru ammune sõber ja klassivend Viljandist on aga Tallinna noorsoo- ja spordiameti juhataja Rein Ilves.

Vahetult enne seda, kui Ilvese juhitav spordiamet kuulutas 2013. aasta kevadel välja esimese hanke Tallinnasse pneumohalli rajamiseks, asutas Pääru hallide maaletoomiseks firma Be Active, mis vahendab Sloveenia firma Duol toodangut.

Ilves ütleb, et temal pole Be Active’iga mitte mingit seost ja et ta ei tea, kuidas tuli Pääru nii sobilikul hetkel ideele luua firma Duoli hallide maaletoomiseks. Ta kinnitab, et ei rääkinud Päärule kohe kindlasti, et linnal on plaanis kuulutada välja pneumohalli hange.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles