Riigi Kinnisvara hakkab juhtima Kati Kusmin

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Kusmin.
Kati Kusmin. Foto: SCANPIX

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) nõukogu nimetas ettevõtte juhatuse esimeheks Kati Kusmini, kes asub ametisse 4. detsembril 2017.

Koostöös personali sihtotsingufirmaga Amrop kaasati konkurssi rohkem kui 60 tippjuhi kandidaati. Lõppvooru pääses  neist 7.  RKASi nõukogu esimehe Sulev Luiga sõnul osutus Kati Kusmini puhul määravaks tema sobivus RKASi vajadustega järgnevatel arenguperioodidel.

«Kandidaat paistis tugevas konkurentsis silma oskuste ja isikuomadustega, mis võimaldavad tal parimalt hakkama saada järgnevalt eesseisvate väljakutsetega,» märkis Luiga.

Kati Kusmini sõnul motiveeris teda RKASi juhatuse esimehe ametikohale kandideerima põnev juhtimisalane väljakutse.

«Olin seni avaliku sektori enda jaoks välistanud, kuid viimasel ajal on mitmed tugevad tippjuhid erasektorist riigiameteid või –ettevõtteid juhtima liikunud ja see innustas. RKAS on äriliselt tugev ettevõte ja kinnisvaraarenduse osas näidanud suurepärast kvaliteeti. Kindlasti saan omalt poolt panustada ettevõtte efektiivsuse ja juhtimiskvaliteedi tõstmisele ning klienditeeninduse edendamisele, et olla riigi kinnisvara haldamise osas usaldusväärseks partneriks.»

Kusmin on tegutsenud juhatuse liikmena börsiettevõtetes Silvano Fashion Group ja Baltika, juhatuse esimehena ETK-s ja Kalevis ning erinevatel juhipositsioonidel Tallinna Kaubamajas, Reval Hotelligrupis ning Hotell Olümpias. Kusmin on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna.

Uue juhatuse esimehe volitused kehtivad ettevõtte põhikirja kohaselt kolm aastat.

RKASi juhatus on kolmeliikmeline ja sinna kuuluvad lisaks uuele juhatuse esimehele finantsdirektor Piia Kallas ja haldusdirektor Tanel Tiits.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on 2001. aastal riigi kinnisvara senisest tõhusamaks haldamiseks loodud Eesti Vabariigile kuuluv 218 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100-protsendiliselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium. RKAS annab tööd enam kui 250 inimesele.

Ettevõttel on viieliikmeline nõukogu, millesse kuuluvad  Sulev Luiga (nõukogu esimees), Kaie Karniol, Marek Pohla, Marianne Paas ja Tõnu Toompark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles