Uus riigihangete seadus paneb madalatele palkadele käe ette

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrikupalga maksmine süveneb just suvekuudel.
Ümbrikupalga maksmine süveneb just suvekuudel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uuest aastast kehtima hakkava seaduse kohaselt ei tohi pakkuja või alltöövõtja palgatase olla alla 70 protsendi valdkonna keskmisest.

«Ümbrikupalkade tõttu jääb maksutulu saama ta 8 miljonit eurot aastas,» rääkis maksu- ja tolliameti direktori asetäitja Rivo Reitman Eesti Raadio uudistele.

«Lihtsa statistikana võttes, 25 protsenti käibest on tekkinud ettevõte poolt, kelle palgatase on alla 70 protsendi  ja neid jagub ka riigihangetele,» lisas ta. «See ei ole pinnapealne ega väike summa.»

Ehitusettevõtjate liidu tegevdirektor Indrek Petersoni sõnul oleksid nad hea meelega näinud, et palgapiir on kohustuslik, seda ei võimalda aga Euroopa Liidu direktiivid. Täna on tegemist aga soovitusliku piiriga. Kui pakkujal ei ole võimalik mõistlikul viisil madalaid palku põhjendada, on pakkujal võimalik ta hankelt kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles