Siim Kallas: ma pole mingit varjul olnud saladust paljastanud (16)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna auesimehe Siim Kallase sõnul ei rääkinud ta nädalavahetusel Äripäeva raadio saates mitte 1999. aasta kampaania rahastamisest, vaid erakonna asutamise rahastamisest.

«Palun teadmiseks võtta, et ma pole paljastanud mingit seni varjul olnud saladust, kui ütlesin, et Reformierakonna asutamisel 1994. aastal  ja tegevuse alustamisel olid meie põhirahastajad Maksumaksjate Klubi liikmed. 1999. aasta kampaaniaga polnud minu ütlemisel mingit pistmist,» teatas Kallas Postimehele.

Äripäev kirjutas esmaspäeval, et Reformierakonna auesimees ja rajaja Siim Kallas ütles välja nimed, keda on püütud 18 aastat varjata. Need on ettevõtjad, kes rahastasid 1999. aastal Reformierakonna ettevõtte R-Hooldus OÜ kaudu erakonna kampaaniat ja kes aitasid sellega partei võimule. 

1990. aastatel koos käinud Maksumaksjate Klubisse kuulusid mitmed nimekad ja mõjukad ettevõtjad, teadaolevalt Toomas Sildmäe, Meelis Milder, Andres Sarri, Hannes Tamjärv, Olari Taal, Heldur Meerits, Peeter Kiloman, Priit Vilba, Rein Lang ja Jüri Raidla, kirjutab Äripäev.

Ärimees ja poliitik Olari Taal tunnistas, et kindlasti rahastas ta Reformierakonna käimapanemist, ent ta ei mäleta, kuidas see toimus. «Kui rahastamine käis R-Hoolduse kaudu, siis ju ta käis R-Hoolduse kaudu,» ütles ta. «Saate ju ise ka aru, et 18 aastat on möödas ja ma lihtsalt ei mäleta,» lisas ta.

Ka ettevõtja ja kunagine majandusminister Toomas Sildmäe tunnistas, et rahastamine kindlasti käis, ent kuidas täpselt, ei mäleta temagi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles