Lennunduse imelaps võib tulla Estonian Airi kriisist päästma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi senine president Andrus Aljas lahkub ametist enne lepingu lõppemist. Ta märkis, et uutel omanikel on õigus valida meelepärane juhtkond.
Estonian Airi senine president Andrus Aljas lahkub ametist enne lepingu lõppemist. Ta märkis, et uutel omanikel on õigus valida meelepärane juhtkond. Foto: Liis Treimann

Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius teatas eile, et lennufirma vahetab välja tegevjuhi, uus inimene asub ametisse 1. juunil.

Uue tegevjuhi nime esialgu ei avalikustata. Postimehe andmeil asub aga Estonian Airi presidenditoolile soomlane Tero Taskila, kes oli veel mõni päev tagasi Air Balticu kommertsala asepresident. Taskila lahkus äsja Läti lennufirma palgalt, kus ta teenis enam kui kaks aastat.

Estonian Airi senine president Andrus Aljas lahkub ametist enne lepingu lõppemist. Aljas märkis, et uutel omanikel on õigus valida meelepärane juhtkond. Mäletatavasti omandas eelmisel sügisel Eesti riik 90 protsenti Estonian Airi aktsiatest, senine suuromanik SAS jäi kümnendiku lennufirma omanikuks.

Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius ei soostunud Taskila asumist lennufirma juhi kohale kinnitama ega ka ümber lükkama. «Uue juhi nimi avalikustatakse 1. juunil, seni on kõikidel, kes tahavad, võimalik spekuleerida,» lausus ta.

Estonian Air jäi mullu, nagu ka neljal eelnenud aastal, kahjumisse. Kui suur miinus oli, pole lennufirma nõus avalikustama.

«Estonian Airi uue juhi ülesanne ei ole kerge, sest omaniku soovid on risti vastukäivad – teenida kasumit ja avada võimalikult palju uusi liine,» kommenteeris firma endine president Erki Urva.

Soome ajakirjanduse andmeil oli Taskila üks kandidaatidest Finnairi tegevjuhi kohale, samuti on tema kujundatud Finnairi Aasia lendude strateegia.

Talouselämä loo järgi otsustades võib 1974. aastal sündinud Taskilat pidada lennunduse imelapseks, kes alustas oma karjääri Finnairis piletite registreerimise ja pagasiveoga.

Edasi õppis ta lennuärijuhtimist Londonis, omandades doktorikraadi. Lisaks Finnairile on ta nõustanud Lufthansat, aga töötanud ka Qatar Airwaysis ja Gulf Airis ning nõustanud Abu Dhabi lennufirmat Etihad Airways.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles