Eesti krüptorahaekspert: muidugi on bitcoin mull! (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Viimastel nädalatel on bitcoin jõudnud teha läbi ligi 40protsendise languse, seejärel sööstnud 8000 dollari juurde uusi tippe vallutama. On siis tegu hea investeerimisidee või suure pettusega?

Eesti krüptoraha liidu juhatuse liikme Asse Sauga hinnangul muutub bitcoini liikumine seda prognoositavamaks, kui palju rohkem kasutajaid bitcoinile tekib. Mida suurem kasutajate mass, seda ettearvatavam liikumine ja, mis seal salata, ka väiksem volatiilsus, kirjutab Äripäev.

«Mulli on seal juba päris palju sees ja seda veavad põhiliselt kaks tegurit: kogukonna kahestumine ja bitcoini-tehnoloogia poolitamine, millega oli seotud bitcoini laiendus. See ei läinud läbi, aga miks ta hinnale hoogu andis? Selline asi tekitab tasuta raha. Rahakott nagu poolitatakse ja tekib kaks rahakotti, kus sama summa on kahes erinevas rahakotis, aga nad on tegelikult kahes erinevas süsteemis,» rääkis Sauga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles