Kallas erastaks Eesti Energia kohemaid (34)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Kanal 2 / Radar

Viimsi vallavanem, endine peaminister Siim Kallas lajatas, et Eesti Energiat ei ole riigile ülepea vaja, mistõttu tuleks see erastada. 

Kallas tunnistab, et energiakontsern Eesti Energia toimib hästi ja seda juhivad tublid inimesed, aga sellegipoolest ei ole seda riigile lihtsalt üldse tarvis. Tema erastaks selle täies mahus või tuumikinvestoriele nii, nagu ettevõtteid erastati pärast Eesti taasiseseisvumist, kirjutab Äripäev

Kunagi oli riigiettevõtte Eesti Energia mõte tagada energiasõltumatus, sest põlevkivi on juba kord spetsiifiline energiaallikas, meenutab ta. «Aga nüüd tegelevad nad tuuleparkidega, milleks?» Kallase meelest on see puhtalt eraettevõtete mängumaa.

«Või võtame õlitootmise. Eratootmine on sealsamas kõrval, no milleks veel riigiettevõte? Mis jutt see on, seda on vaja?» küsis mees. Seejuures tunnistas Kallas, et selles küsimuses on tal erakonnas palju oponente. 

Pikemalt loe Äripäevast

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles