Mõned ettevõtted peavad haldusreformi tõttu oma põhikirja muutma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreform.
Haldusreform. Foto: PP

Kuigi äriregistris muudetakse automaatselt haldusreformi tõttu muutunud ettevõtte aadress, peavad ettevõtted, mille aadress on nende põhikirja kantud, põhikirja muutma ja ka selle eest riigilõivu tasuma.

Kui ettevõtja aadress on muutunud seoses haldusreformiga, siis ei pea ettevõtja äriregistrile esitama avaldust aadressi muutmiseks, vaid aadressi muudatus tehakse registris automaatselt ning tasuta hiljemalt 1. jaanuariks 2018, teatas Eesti Tööstus-Kaubanduskoda.

Juhul, kui ettevõtjal tekib vajadus aadressi varem muuta, tuleb äriregistrile esitada sellekohane muutmiskande avaldus. Kui ettevõtja põhikirjas ei ole kirjas ettevõtja aadressi, ei kaasne ettevõtjale avaldust tehes täiendavaid kulutusi.

Kui ettevõtja põhikiri sisaldab aadressi, mis on muutunud, kaasneb sellega ka vajadus muuta põhikirja. Põhikirja muutmisel tuleb ettevõtjal tasuda riigilõiv.

Ettevõtted, mille aadressid muudetakse automaatselt, kuid mille põhikiri sisaldab aadressi, mis on muutunud, peavad samuti oma põhikirja muutma. Kuna põhikirja muutmiseks ei ole antud tähtaega, on soovitatav põhikirjas olev aadress muuta kunagi hiljem koos mõne muu põhikirja muudatusega, mille eest tuleb riigilõiv nagunii tasuda.

Põhikirja muutmiseks tuleb elektroonilise avalduse juurde lisada ka muudetud põhikiri ning üldkoosoleku protokoll või osanike otsus põhikirja kinnitamise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles