Swedbank tõstis Ekspressi soovitust: osta!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Eesti Ekspress.
Ajaleht Eesti Ekspress. Foto: Marina Puškar

Ekspress Grupi tulemused olid ootuspäraselt head, kuid eesootavad ärilised ümberkorraldused lubavad loota ettevõtte efektiivsuse kasvu ning kuigi aktsia hinnasihti Swedbank ei muuda, anti langenud aktsiahinna tõttu aktsiale ostusoovitus,  märgib Swedbanki analüütik Risto Hunt.

Hunt tõdes klientidele saadetud kommentaaris, et Ekspress Grupi esimese kvartali tulemused olid tugevad: ettevõtte käive kasvas aastatagusega võrreldes ligi 13 protsenti 13,1 miljoni euroni ning see vastas Swedbanki ootustele.

Müük kosus kõigis kolmes ärisegmendis, kuid peamised kasvumootorid olid online-meedia ja trükiteenused. Online’i  käive kasvas mullu sama ajaga võrreldes viiendiku võrra 1,9 miljoni euroni ning trükiteenustes 17 protsenti 6,5 miljoni euroni.  Perioodiliste väljaannete segmendi käive kasvas 5 protsenti 5,6 miljoni euroni.

Hunt märkis, et tegevuste kasumlikkus jäi siiski oodatust veidi nõrgemaks. Brutomarginaal oli oodatud 20 protsendi asemel veidi väiksem. Seejuures jäid müügikulud oodatud tasemele, kuid väikest kasvu näitasid üld- ning administratiivkulud.

«Tulemused vastasid üldiselt meie ootustele. Äride ühendamise ning ettevõtte ümberkorralduste tulemusena võib edaspidi oodata kuluefektiivsuse kasvu,» märkis Hunt. «Jätame aktsia hinnasihi 1,72 euro tasemele, kuid kuna aktsia turuhind on langenud, tõstame aktsia soovitust tasemele «osta», seisab analüüsis.

Ekspress Grupi aktsia hind on täna börsil langenud 1,4 protsenti 1,41 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles