Riisalu: ühistupank on kõike muud kui Tallinna «munitsipaalpank» (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuigi äsja Tallinna linnavolikogusse valitud ja IRLi ridadesse kuuluv Mart Luik esitas volikogule eelnõu, et Tallinna linn astuks välja Eesti Ühistupangast, lükkas selle üle vaadanud linnavalitsus eelnõu tagasi.

«Tallinna linna soov oli aidata kaasa tulundusühistuna (mitte aktsiaseltsist kommertspangana) tegutseva Eesti esimese ühistupanga asutamisele. Ilma Tallinna linna eestvedamise, osaluse ja sissemakseta oleks ühistupank jäänud asutamata,» põhjendas linnavalitsuse nimel otsust värske abilinnapea ja endine IRLi liige Aivar Riisalu, vahendab Äripäev.

Riisalu märkis, et üle 20 aasta pole asutatud Eestis ühtki ühistulisel alusel tegutsevat panka, sest krediidiasutuste seaduses on sätestatud vähemalt viie miljoni euro suuruse osakapitali nõue, mis põhimõttel üks liige = üks hääl tegutseva ühistu juures ei soosi ühistupanka suure osamakse tegemist.

Riisalu sõnul on ühistupanga väikelaen alternatiiviks kallitele kiirlaenudele ning plaan on aidata kaasa keskkonnaprojektide arengule, luues energiaühistuid. «Seega on ühistupank kõike muud kui Tallinna «munitsipaalpank»,» märkis värske abilinnapea.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles