Soome finantsinspektsioon hoiatab bitcoini eest: tegemist on spekulatsioonivahendiga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklike institutsioonide umbusk bitcoini ja teiste krüptorahade vastu vaid kasvab.
Riiklike institutsioonide umbusk bitcoini ja teiste krüptorahade vastu vaid kasvab. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Soome finantsinspektsioon hoiatab kohalikke tarbijaid bitcoini mulli eest. «Näib, et krüptoraha vahendajad kasutavad seda peaasjalikult spekulatiivse iseloomuga investeeringute jaoks.»

Soome finantsinspektsiooni väitel seisneb kogu bitcoini tehingute kasumiootus eeldusel, et keegi on tulevikus nõus nende eest suuremat summat välja käima, vahendab Helsingin Sanomat. Ka hoiatab finantsjärelevalveasutus võltskrüptoraha petuskeemide eest. 

Soome finantsinspektsiooni sõnul ei pruugi bitcoini tehingute tegijad ise täiesti mõista, mis on sellega kaasnevad ohud. «Sellist liiki investeeringud on alati suure riskiga. Nii bitconi kui teiste krüptorahade turuväärtus on suuresti ülespuhutud,» märkis järelevalveasutus.

Ka märgib Soome finantsinspektsioon, et bitcoini ja teiste krüptorahade on spekulatiivse iseloomuga, kuna mitte keegi ei maksa bitcoini pealt reaalrahas arvestavat tulu nagu intresse või dividende.

Helsingin Sanomat kirjutas sellel nädalal ka sellest, kuidas bitcoini väärtus on aastaga enam kui seitsmekordselt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles