DnB Nord pank sai Eestis suure kasumi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

DnB Nord Eesti jõudis uuesti kasumisse, teenides I kvartalis puhaskasumit 1,26 miljonit eurot.


Eelmise aasta I kvartal lõppes 2,3 miljoni eurose puhaskahjumiga, ütles panga turunduse ja kommunikatsiooni osakonna juht Terje Pällo. Kogutulud kasvasid DnB Nordi Eesti teatel aastaga 32 protsenti 2,2 miljoni euroni.

«Headele tulemustele aitasid kaasa peamiselt kolm tegurit - esiteks organisatsiooni efektiivsemaks muutmine, mis on väljendunud väiksemates kuludes, teiseks üleüldiselt paranenud majanduskeskkond, mis on soosinud laenuportfelli kvaliteedi paranemist ning kolmandaks positiivseks teguriks on sisendite hindade langus ning intressikulude vähenemine,» ütles DnB Nord Eesti tegevjuht Hans Pajoma.

Siiski on ta vaatamata üldistele positiivsetele arengutele ettevaatlik. «Tuleb valmis olla Euroopa erinevate valitsuste finantsraskustest tekkida võivateks negatiivseteks arenguteks Euroopa majanduses, mis avaldab kindlasti mõju nii pangandusele kui ka muudele majandussektoritele,» lausus Pajoma. «See ebakindlus tuleviku ees loob eelduse ka laenuraha kallinemisele.»

DnB Nord Eesti emapank DnB Nor teenis I kvartalis puhaskasumit 360 miljonit eurot, mis on sarnasel tasemel eelmise aasta sama aja tulemustega. Ka DnB Nord grupp, mis tegutseb Baltikumis ja Poolas, teenis umbes sama suure puhaskasumi kui mullu ehk 3,3 miljonit eurot.

Alates 2010. aasta detsembrist on DnB Nord grupi 100-protsendiline omanik DnB Nor, mis enda väitel on Norra suurim pank ja turuväärtuselt suuruselt teine pank Skandinaavias. DnB Nor grupp tegutseb 19 riigis ja grupis töötab üle 13 000 töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles