Rail Baltic kuulutab lähinädalatel välja projekteerimishanked (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb plaanide järgi tulevikus välja Rail Baltica raudteesõlm Riias.
Selline näeb plaanide järgi tulevikus välja Rail Baltica raudteesõlm Riias. Foto: Rail Baltica Global Forum

Rail Balticu raudteetrassi jaoks loodud Baltimaade ühisfirma RB Rail kuulutab lähinädalatel välja projekteerimisteenuste hanked.

Projekteerimishanke ettevalmistamisega seoses korraldas RB Rail individuaalsed kohtumised USA, Tšehhi, Hollandi, Saksamaa, Prantsusmaa, Hispaania, Soome, Belgia, Ühendkuningriigi, Taani, Leedu, Läti ja Eesti tarnijatega, kellele tutvustati hangete mahtu ja ajakava, teatas RB Rail.

Osalejad arutasid raudteelõigu täielikuks projekteerimiseks vajaminevat aega ja tööjõudu, projekti haldamist ja tulemeid, kõrgekvaliteediliseks projekteerimiseks vajaminevat kogemust, projekteerimisel tekkivaid ohte ja nende vähendamise meetmeid, vajalikku olemasolevate lahenduste tehnilist ja innovatiivsete lahenduste rakendamise analüüsi, ehitusteabe modelleerimise (BIM) rakendamist ning muid olulisi teemasid.

Tänu kohtumisele sai RB Rail hankijana olulist teavet tarnijate turu, nende võimekuse ja valmisoleku kohta viia ellu kvaliteetseid ja õigeaegseid projekteerimistöid. Tarnijad rõhutasid, et hanke võitmise korral kaasavad nad kohalikke ettevõtjaid ja seega peaks viimased selleks võimaluseks valmis olema.

Ühtlasi leidsid tarnijad, et projekti parimaks elluviimiseks on tähtsad nii suhtlemine huvirühmadega kui ka operatiivsed heakskiidu- ja loaandmismenetlused. Tarnijate hinnangul on elutähtis, et projekteerimisega seotud kolmandad osapooled nagu Tehnilise Järelevalve Amet ja kohalikud omavalitsused teeksid otsuseid kiiresti ning näitaksid üles kõrget administratiivset suutlikkust. Lisaks tagab tarnijate sõnul eduka projekteerimise tarnijate ja hankija vaheline koostöö, seejuures just sellised koosolekud nagu äsja toimus. 

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega elektrifitseeritud raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles