Eesti ehitaja Rootsis: paanikat pole, tööd jagub 34 aastaks (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMB Elemendi tootmine Tartus
TMB Elemendi tootmine Tartus Foto: Margus Ansu

Rootsi kinnisvaraturul võib praegu iga viga kallilt kätte maksta, aga kui äriplaan on läbi mõeldud, jätkub tööd aastateks, ütleb Eesti betoonelementide eksportija TMB Elemendi tütarettevõtte Bygg Element Sverige AB juht Sven Maschorov.

Eesti majanduse sõltuvus naabritest on korratud tõsiasi ning ehitussektori ettevõtted jälgivad olukorda Rootsi turul pingsalt, vahendab Äripäev teemaveebi ehitusuudised.ee. Kuigi mõned analüütikud on mures, teevad sealsel turul juba läbi löönud ettevõtted siiski optimistlikke plaane.

«Tõsi, olukord võib veidi jahtuda ja kui peaks tulema hindade langus, tuleb ka ärimudelid üle vaadata, ja ei välista ka väikest palkade korrigeerimist. Aga see ei tähenda veel, et tegevused peaksid katki jääma - elu läheb edasi ja tööd tuleb siiski pidevalt,» kinnitab Eesti betoonelementide eksportija ASi TMB Element tütarettevõtte Bygg Element Sverige AB juht Sven Maschorov.

«Rootsi pikaajalise elamumajanduse arenguprogrammi tellimused on niivõrd suured ja siin ma küll praegu tagasilööke ei näe,» kinnitab Maschorov, viidates nn riigikorterite järjekorrale, mis praegu on ei rohkem ega vähem kui 34 aastat. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles