BLRT laiendab tegevust Ukrainas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elme Messer Gaas
Elme Messer Gaas Foto: BLRT Grupp AS

BLRT Grupp jõudis Ukrainas lõpule investeerimiskava järjekordse etapiga, mille tulemusena Elme Messer Gaas ja Elme Trans kindlustasid oma positsiooni sealsel turul. 

«1,2 miljoni euro suurused investeeringud soodustasid müügimahtude suurenemist ning käibe kasvu kümme protsenti,» selgitas Elme Messer Gaasi finantsdirektor Aleksandr Timarov. 

Ellu viidud projektid, mille raames tarniti gaasi ettevõttele SKF Ukraine ja rahvusvahelisele ettevõttele Flextronics, kes tarnib detaile korporatsioonile Apple Inc., lubasid Elme Messer Gaasil siseneda suurtegijana uuele Lääne-Ukraina turule. «Oleme viimase kümne aasta jooksul investeerinud Ukrainasse üle 45 miljonit euro,» märkis Timarov.

Toodangu kiire ja tõrgeteta tarne tagamiseks on transpordiettevõte Elme Trans viimase kahe aasta jooksul Ukrainasse investeerinud üle 2 mln euro. «Sisenedes 2012. aastal Ukraina turule, õnnestus meil oluliselt laiendada tegevust ja tugevdada positsiooni,» kommenteeris Elme Trans juhatuse liige Svetlana Butakova.

Elme Messer Gaas asutati 1999. aastal. Ettevõte kuulub  võrdsetes osades kahele suurkontsernile – Messer Group’ile (Saksamaa) ja BLRT Grupile (Eesti). Täna töötab rahvusvahelises firmas 250 töötajat, sealhulgas 93 Ukrainas.

Elme Messer Gaas pakub oma klientidele laia valikut tehnilisi, meditsiinilisi, toidu- ja erigaase, samuti ainulaadseid tehnilisi lahendusi ja tehnoloogiaid. Elme Messer Gaasi käsutuses on kolm kaasaegset õhu separeerimise tehast ning viis vedelgaasi täitejaama Baltimaades, Venemaal ja Ukrainas.

Elme Trans tegutseb  veo- ja seadmete renditeenuste turul Leedus, Lätis, Venemaal, Ukrainas, Soomes. Elme Trans annab tööd 290 inimesele, neist 46 Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles