Sõpruse kinomaja üürimisel kadus veerand miljonit

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine sõpruse kinohoone üürnik rentis allüüri korras ruume kinole ja Hollywoodi ööklubile. Üürileping lõpetati võlgade tõttu.
Endine sõpruse kinohoone üürnik rentis allüüri korras ruume kinole ja Hollywoodi ööklubile. Üürileping lõpetati võlgade tõttu. Foto: Tairo Lutter

Tuntud juristi Reimo Metsa juhitud ettevõte jäi Sõpruse kinohoone üürimisel võlgu pea veerand miljonit eurot. Kohtu hinnangul võis sama raha rännata Metsa teise firma kontole, mistõttu on rahakeerutusel kuriteo tunnused. 

Novembri alguses kuulutas Harju maakohus välja Kino Sõprus OÜ pankroti. Ettevõte, mille juhatuse esimees oli geiaktivistina tuntust kogunud Reimo Mets, tegutses Tallinna vanalinna stalinistliku arhitektuuriga kinohoones omalaadse vahekehana: rentis maja omanikult ning allüüris Sõpruse kinole ja Hollywoodi ööklubile edasi. 

Selline üürisuhe kestis peaaegu kümme aastat. Eelmise aasta aprillis jättis Metsa firma aga maja omanikule Amplius Invest OÜ-le üüri maksmata. Ja nii seitse kuud jutti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles