Simson: ettevõtted, kes avalikkuse ees nutavad alkoholimüügi piirangute pärast, räägivad kinnises ruumis hoopis muud (9)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles, et samad ettevõtjad, kes kiruvad valitsuse alkoholipoliitikat, kiidavad suletud uste taga hoopis valitsuse maksupoliitikat, mis toob madalapalgalistele kümneprotsendilise palgatõusu.

«Kui ma olen kohtunud erinevate ettevõtlussektoritega, siis kaupmehed, kes avalikkuse ees nutavad alkoholimüügi piirangute pärast, siis kinnises ruumis kiidavad seda, et nad eeldavad, et inimeste võime osta midagi paremat kui täna, on järgmisel aastal parem ja ülejärgmisel aastal veel parem,» rääkis Kadri Simson laupäeval toimunud Nasdaq Tallinna investeerimiskonverentsil Tark Raha.

Küsimusele, mis ootab meie majandust lähiaastatel ees, vastaski Kadri Simson, et ta eeldab, et ees on aastad, kus sisenõudlus kasvab.

«Kui sisenõudlus kasvab, kasvab ka ettevõtete kindlustunne ja valmisolek investeeringuteks on sedavõrd suurem. Sisenõudlus peaks kasvama sellepärast, et inimeste sissetulekud kasvavad,» ütles minister.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles