Nordeconi uus juht plaanib Skandinaavias gaasi põhja vajutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Müller juhtis seni Nordea Eesti filiaali.
Gerd Müller juhtis seni Nordea Eesti filiaali. Foto: Erakogu

Tuleva aasta 8. jaanuarist Nordeconi juhatuse esimehena alustav Gerd Müller plaanib tugevdada ettevõtte senist tegevust ja seda Skandinaavia turgudel kasvatada.

«Ettevõttel on väga selge arenguplaan, mille järgi peaks toimima. Soome ja Rootsi turul tegutseme, kus on kindlasti plaan kasvada,» ütles Müller BNSile. Samuti plaanib Nordecon Mülleri sõnul jätkata ehitusvaldkonnas kõikide teenuste pakkumisega.

«Nordecon pakub ehituses kõiki teenuseid A-st Z-ni ja sellega on kavas ka jätkata,» märkis ta. Mülleri sõnul on Nordecon pikaajaline ja stabiilne ettevõtte. «Huvi on ennast proovile panna ja juhtimiskogemust rakendada,» lisas Müller selgituseks, miks ta ettevõttega liituda soovis.

Reedel toimunud Nordecon ASi nõukogu koosolekul nimetati alates 2018. aasta 8. jaanuarist ettevõtte uueks juhatuse esimeheks Gerd Müller, kes hakkab vastutama Nordecon ASi üldjuhtimise ning juhatuse töö korraldamise eest, samuti Nordecon ASi tütarettevõtete üldjuhtimise korraldamise eest strateegilistes küsimustes.

Müller on varem töötanud panganduses ja makseteenuste valdkonnas: aastatel 1992–2001 Hansapangas ja hiljem Swedbankis erinevate valdkondade juhi ja juhatuse liikmena, 2001–2002 finantsteenustefirma Arthur Andersen Eesti üksuse ärikonsultatsiooni teenuste juhina, aastatel 2002–2008 EuroProcessing Internationalis, hilisema nimega First Data piirkondliku juhina, 2009–2015 TAG Systems Finland, hilisema nimega EVRY Card ServicesBalti piirkonna juhina ja 2015–2017 Nordea Balti arendusjuhi ja Eesti filiaali juhatajana. Gerd on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna.

Alates augustist on ehitusfirma Nordecon juhatuse esimehe kohusetäitja Erkki Suurorg, kes täidab seda rolli uue juhatuse esimehe leidmiseni; endine juhatuse esimees Jaano Vink ja juhatuse liige Avo Ambur lahkusid ettevõttest 31. juulil.

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Ukrainas, Soomes ja Rootsis.

Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni 2016. aasta konsolideeritud müügitulu oli 183 miljonit eurot. Nordeconi kontsernis töötab praegu ligi 740 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles