Alibaba ostab 2,9 miljardi dollariga osaluse Hiina jaeketis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba astub jaekaubanduse maailma.
Alibaba astub jaekaubanduse maailma. Foto: CHANCE CHAN/REUTERS

Hiina netikaubandushiid Alibaba teatas esmaspäeval, et ostab 2,9 miljardi dollariga 36-protsendilise osaluse Hiina ühes suurimas toidukaupluste ketis Sun Art Retail Group.

Alibaba ostab osaluse Sun Art Retail Groupis Taiwani konglomeraadi Ruentex Groupi käest. Sun Artile kuulub 446 hüpermarketit ning ka väiksemaid poode. Ligikaudu võrdne osalus ettevõttes on ka Prantsuse Auchan Retailil, mis oma osalust tehingu osana samuti tõstab.

«Alibaba ühineb uute partneritega, et kujundada digitaalselt ümber traditsioonilist jaekaubandust,» ütles Alibaba tegevjuht Daniel Zhang pressiteate vahendusel.

«Tuues kokku füüsiliste kaupluste ja veebikaupluste tipud, saame pakkuda sadadele miljonitele Hiina klientidele täielikult integreeritud maailmaklassi poodlemiskogemust,» ütles Auchan Retaili tegevjuht Wilhelm Hubner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles