Tesla üllatas sportautoga​

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla juht Elon Musk üht maailma kiiremat autot esitlemas.
Tesla juht Elon Musk üht maailma kiiremat autot esitlemas. Foto: Tesla/Handout via REUTERS

Tesla veoki esitlusel ​eelmisel nädalal paljastas ettevõtte omanik Elon Musk üllatuslikult ka uue põlvkonna Roadsteri, mis vähemalt lubaduste järgi hakkab olema maailma kiireim seeriatootmises sportauto.

Neljaukselise masina tehnilised näitajad on pehmelt öeldes üle mõistuse. Roadster on Muski sõnul võimeline kiirendama nullist 60 miilini tunnis (96 km/t) vaid 1,9 sekundiga, mis teeks sellest esimese kahe sekundi piiri purustanud seeriatootmises auto. Nullist saja miilini tunnis (160 km/t) läheb Roadster 4,2 sekundiga.

Musk ei avaldanud veel Roadsteri tippkiirust, kuid lubas, et see on üle 250 miili tunnis (umbes 400 km/t). Võrdluseks võib öelda, et praegune rekordiomanik Koenigsegg Agera RS on saanud kätte 277,9 (ligikaudu 446 km/t). Musk kirjeldas uut Roadsterit kui ärapanemist bensiinimootoritega autodele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles