BMW soojendas ülesse idee tehasest Kaliningradis

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i8. Pilt on illustratiivne.
BMW i8. Pilt on illustratiivne. Foto: Pacific Press/Sipa USA

Saksa autotootja BMW võib 2018. Aastal langetada otsuse koostetehase rajamiseks Kaliningradi oblastisse, teatas Interfaxi kinnitusel ettevõtte Venemaa haru juht Maximilian Kellner.

„Me jätkame läbirääkimisi Kaliningradi võimudega , läbirääkimised kulgevad edukalt, kuid lõpliku otsust pole seni langetatud,“ ütles Kellner.

Saksa kontsern peab samaaegselt Kaliningradiga läbirääkimisi ka föderaalvõimudega ning otsus võib langeda juba eeloleva aasta esimeses pooles.

Venemaa ettevõte Avtotor Holdingu juht Valeri Gorbunov oli äsja avaldanud, et võib 2018. aasta kevadel allkirjastada koostöölepingu BMW Groupiga, et määrata tehase valmimise aeg ja tootmisvõimus.

Avtotor teatas BMW koostetehase rajamisest juba 2012. aastal ning 2016. aastaks kavandati selle võimsuseks 80 000 sõidukit. Investeeringu maksumuseks oleks kujunenud 200 miljonit eurot, millest nii BMW kui ka Avotor oleksid kumbki andnud 50 miljonit eurot ning 100 miljonit oleks tulnud laenurahana.

Avtotor koostab ka praegu mõningaid BMW mudeleid, mis võimaldab neid käsitleda maksusoodustusi omavate Venemaal toodetud sõidukitena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles