Eestis makstakse rohkem palka kui Moskvas (11)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plymouth Fury Moskva Punasel väljakul. Pilt on illustratiivne.
Plymouth Fury Moskva Punasel väljakul. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Keskmine eestlane teenib maailma liidriks pürgiva Venemaa majanduse tuiksoonel elavast moskvalasest paarisaja euro võrra suuremat keskmist kuupalka, selgub statistikaameti avaldatud teadetest.

Samal ajal, kui Eesti keskmine palk oli statistikaameti andmetel tänavu teises kvartalis 1242 eurot, siis Venemaa pealinna keskmine palk oli vaid 1040 eurot (70 927 rubla).

Kusjuures moskvalaste palk kasvas Moskva linna majandusarengu osakonna ametnike rehkenduste kohaselt aasta algusest kuni septembrini 7,6 protsenti, vahendas NEWSru.

Samas linna majandusametnike arvutused erinevad statistikaameti andmetest, sest Mosgorstati varem avaldatud andmetel ulatus linnaelanike keskmine kuupalk üle 1300 euro (91 815 rubla).

Ametnike selgituse kohaselt erinevad palgaandmed nii palju põhjusel, et Mosgorstat võttis arvesse vaid suurtes ja keskmistes ettevõttetes makstavat töötasu, jättes välja väikeettevõtete andmed.

Moskva palganumbrid ületavad muu Venemaa sissetulekuid põhjusel, et metropoli turu arengut hinnatakse kõrgemaks, tööpuudus on väiksem ning investeerimisaktiivsus suurem.

Ametnike kinnitusel pole erinevus Moskva palkade ja teiste regioonide vahel viimasel ajal suurenenud.

Suurimat keskmist kuupalka teenivad Moskvas naftakompaniide töötajad üle 7200 euro (519 000 rubla) ja ehitusettevõtete töötajad üle 3400 euro (245 000 rubla).

Õpetajate keskmised palgad aga jäävad portaali Bs-life andmetel seejuures 915 euro juurde, raamatupidajatele makstakse 723 ja turvameestele 629 eurot kuus.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles