Eesti mänguasjapood jõudis Helsingi Stockmanni

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni Helsingi kaubamaja
Stockmanni Helsingi kaubamaja Foto: Markku Ulander / SCANPIX/LEHTIKUVA

Eesti mänguasjadepoodide kett Anvol avab Helsingi Stockmannis uue kaupluse XS Lelut, asendades seal varem asunud maine Briti mänguasjadeketi poe. 

Anvoli jaekaubandusjuhi Galina Levanina sõnul tugevdab XS Mänguasjad oma positsiooni Soome kaubandusturul. Koostöö arendamine Stockmanni kaubamajadega on olnud nende strateegiline otsus.

«Poe avamine just Helsingi Stockmannis on kindlasti märgilise tähendusega, kuna enne asus seal Briti mänguasjadeketi Hamleys kauplus. Inimesed on harjunud Stockmannist mänguasju ostma ning meil on hea meel, et Stockmann usaldab meid ning oli valmis koostööks,» selgitas Levanina.

Ettevõte plaanib jätkata ka uute poodide avamist. «Kuna tarbijate ootused üha kasvavad ja ostuharjumused muutuvad, siis lisaks uute kaupluste avamisele, plaanime oma kaubavalikut veelgi laiendada ja kaasajastada ka müügikeskkonda.»

Koostöö Soome päritolu Stockmanni kaubamajade ja XS Mänguasjade keti vahel sai alguse 2016. aastal, mil XS Mänguasjad avas oma esimese poe Riias Stockmanni kaubamajas. Seejärel avati XS Mänguasjapood ka Tallinna Stockmannis. Koos avatava kauplusega on XS Mänguasjadel kokku 41 kauplust, mis asuvad Eestis, Lätis, Venemaal, Gruusias ja Soomes.

1996. aastal loodud ettevõte OÜ Anvol avas oma esimese mänguasjapoe 2004. aastal Tallinnas. Tänaseks on firmal Eestis poed lisaks Tallinnale ka Tartus, Pärnus ja Narvas. Samuti on ettevõttel veebipood xsmanguasjad.ee.  Firma 2016. majandusaasta konsolideeritud käive ületas 21.milj euro ja ettevõte annab Eestis tööd 150 inimesele.

Helsingi kesklinnas asuv Põhjamaade suurim Stockmanni kaubamaja avati 1862. aastal. Stockmanni kaubamajadeketti kuulub 5 kauplust Soomes, samuti Stockmanni kaubamajad Eestis ja Lätis, kus kõigis on esindatud XS Mänguasjad poed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles