Kredex Krediidikindlustuse pikaaegne juht lahkub ametist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla.
KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla. Foto: Priit Simson

KredEx Krediidikindlustuse käivitanud ja kaheksa aastat seda juhtinud Meelis Tambla lahkub kuu lõpus ametist ja ei jätka enam peale teenistuslepingu tähtaja lõppemist kindlustusseltsi juhina. 

21 aastat finantssektoris tegutsenud ja Eesti ainsat kohalikku krediidiriskide kindlustusettevõtet alates selle loomisest juhtinud Tambla avaldas heameelt, et kindlustusselts on aidanud kaasa paljude meie eksportijate ärimahtude kasvule.

«Kuigi olukord majanduses on paranemas, näeme ettevõtetega igapäevaselt suheldes, et ka kasvuperioodil on säilinud ettevaatlikkus ning soov ennetada võimalikke makseriske,» kirjeldas Tambla viimaste aastate trende.

Enne 2009. aastal KredEx Krediidikindlustuse juhi ametikohale asumist oli Tambla valdkonnajuht erinevates Ameerika Ühendriikide pankades, töötas Eestis privaatpanganduse direktorina SEB-s ning juhatuse liikmena Hansa Investeerimisfondides.

KredEx Krediidikindlustus on ainus kohalik krediidiriskide kindlustusettevõte Eestis, mis pakub eksportijatele võimalust kindlustada oma äri laekumata arvetest tulenevate kahjude vastu.

Tänavu on  KredEx Krediidikindlustus hüvitanud krediidikahjusid enam kui 506 000 euro eest, millest enamiku moodustavad eksporditehingutega seotud kahjud. 

Ühtekokku kindlustab KredEx Krediidikindlustus Eesti ettevõtete äritehinguid rohkem kui 60 erinevas riigis, kindlustusega kaetud käive ületab aasta jooksul pool miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles