Tallinna Sadama börsileminek teeb ajalugu (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kadri Simson ja Tallinna Sadama juht Valdo Kalm andsid pressikonverentsi seoses valitsuse otsusega emiteerida Tallinna Sadama aktsiaid Tallinna Börsil. 
Foto: Erik Prozes, Postimees
Majandusminister Kadri Simson ja Tallinna Sadama juht Valdo Kalm andsid pressikonverentsi seoses valitsuse otsusega emiteerida Tallinna Sadama aktsiaid Tallinna Börsil. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Praegune valitsuskoalitsioon on tegemas ajalugu, sest pärast peaaegu kahte aastakümmet erastatakse aktsiate avalikul esmapakkumisel (IPO) riigile kuuluva Tallinna Sadama vähemusosalus ning aktsiad noteeritakse Tallinna börsil.

Eelmine erastamine IPO teel toimus 1999. aasta veebruaris, mil müüdi Eesti Telekomi aktsiad, ja see osutus väga edukaks. Osales pea 9000 investorit. Eile andis valitsus nõusoleku majandus- ja taristuministrile Tallinna Sadama aktsiate avaliku esmase pakkumise (IPO) ettevalmistuste jätkamiseks ja kiitis heaks edasised tegevused, põhimõtted ning ajakava.

Suurt huvi loodavad majandus- ja taristuminister Kadri Simson ning ettevõtte juht Valdo Kalm ka Tallinna Sadama aktsiate pakkumisele. Kui Simson rõhub huvilistena rohkem Eesti väikeinvestoritele ja kohalikele pensionifondidele, siis Tallinna Sadam vaatab pigem välismaiseid institutsionaalseid investoreid – eelkõige Skandinaavia ja Kesk- ja Ida-Euroopa investeerimisfonde.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles