Volkswagen investeerib 12 miljardit Hiina elektriautodesse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: DARREN ORNITZ/REUTERS

Saksa autohiiglane Volkswagen plaanib koos oma Hiina partneritega investeerida 2025. aastaks sealsele siseturule mõeldud elektriautode arendamisse ligikaudu 12 miljardit dollarit. 

Koostöös kohalike riigifirmadega SAIC Motor ja FAW Group plaanib Saksa autotootja kuni 2025. aastani lasta välja keskmiselt viis erinevat üleni elektrilist mudelit aastas. Kokku teeb see kusagil 40 erinevat mudelit, kirjutab The Wall Street Journal

Hiina on tõusnud viimastel aastatel maailma juhtivaks elektriautode arendajaks ja propageerijaks, sest riik maadleb tõsiste õhusaaste probleemidega. Hiina on võtnud muuhulgas vastu seaduse, mille järgi peavad kõik sealsed automüüjad pakkuma 2019. aastaks kolm kuni neli protsenti oma toodangust elektriautodena.

Autotootjatel ei jää muud üle, kui sellega kaasa minna, sest vastasel juhul kaotaksid nad maailma suurima autoturu. Lisaks Volkswagenile on hakanud Hiina elektriautodesse investeerima ka Ford, Renault ja Nissan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles