PPA viib ID-kaardi uuendamise kaubanduskeskustes üle-eestiliseks (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalavahetusel aitavad politsei- ja piirivalveameti (PPA) töötajad ajutistes teeninduspunktides kaubanduskeskustes üle Eesti neid ID-kaartide kasutajaid, kes vajavad abi sertifikaatide uuendamisel. 

Pilootprojektina uuendasid PPA töötajad ID-kaartide sertifikaate ajutistes teeninduspunktides, viies kaubanduskeskuses üle Eesti politsei sünnipäeva ürituste raames läinud pühapäeval 12. novembril. Kokku aidati sertifikaate uuendada pea 350 inimesel.

«Politseipäeva raames korraldatud pilootprojekt oli edukas ja seetõttu pakume sellist võimalust rohkemates kaubanduskeskustes üle Eesti – Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas,» sõnas PPA identiteedi ja staatuste büroo ekspert-nõunik Anita Sokolova.

«Kõige mugavam ja kiirem viis ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks on kauguuendamine oma arvutis, kuid kõiki, kes vajavad uuendamiseks meie abi, ootame laupäeval ja pühapäeval meie ajutistesse teeninduspunktidesse, mis asuvad enamjaolt mobiilsideoperaatorite esindustes.»

Ajutised PPA teenindused on avatud:

PPA esinduste lahtiolekuajad kaubanduskeskustes
PPA esinduste lahtiolekuajad kaubanduskeskustes Foto: Kuvatõmmis

15. novembri seisuga olid oma ID-kaardi sertifikaate uuendanud pea 248 000 inimest, neist üle 199 000 tegid seda kauguuendamise teel.

Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab uuendada kas oma arvutis või PPA teenindustes järgmise aasta 31. märtsini. 2018. aasta 1. aprillil suletakse peatatud sertifikaadid ning ID-kaardi elektrooniliseks kasutamiseks tuleb taotleda uus kaart.

ID-kaart kehtib isikut tõendava dokumendina sellel märgitud kuupäevani. Infot uuenduse kohta leiab PPA kodulehelt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles