Makseasutus sai pea 20 000 eurot trahvi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiresti kasvanud ettevõte sai trahvi.
Kiiresti kasvanud ettevõte sai trahvi. Foto: PanterMedia/Scanpix

Finantsinspektsioon trahvis tundmatut makseasutust AS Talveaed enam kui 18 000 euro suuruse rahatrahviga, kuna ettevõttel oli probleeme riskantsetele mitteresidentidele pakutavate teenustega. 

Finantsinspektsioon tuvastas tänavu kevadel Talveaia tegevuses klientide vara hoidmise ja kaitse nõuetega seotud rikkumisi. Ühe rikkumise algpõhjuseks olid probleemid seoses riskantsetele mitteresidentidele pakutavate teenustega, teatas inspektsioon.

Selliste rikkumiste eest võib makseasutust väärteo korras karistada kuni 32 000 euro suuruse rahatrahviga.

Talveaed on finantsinspektsiooni tähelepanu pälvinud juba varem, kuna ettevõtte turuosa kasvas Eesti makseasutuste turul aastaga üle 60 protsendi. Finantsinspektsioon ütles, et nad valivad sel puhul sobiva järelevalve viisi,et tuvastada, kas turuosalise süsteemid ja muud mehhanismid on piisavad kaasnevate riskide maandamiseks.

Finantsinspektsioon väljastas ASile Talveaed täiendava tegevusloa makseteenuste osutamiseks möödunud aasta veebruaris.

Alates sellest ajast pakub Talveaed klientidele sissemakseid maksekontole ja maksekontolt sularaha väljavõtmist. Lisaks maksetehingute täitmist, sealhulgas raha ülekandmist makseteenuse pakkuja juures avatud maksekontole.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles