TransferWise'i käive tegi kõva hüppe (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Finantstehnoloogiaettevõtte TransferWise aastatulu kasvas eelmisel majandusaastal 140 protsenti. Vastavalt auditeeritud majandustulemustele oli Transferwise’i kulumieelne tegevuskasum mullu 2 miljonit naela.

TransferWise'i märtsis lõppenud majandusaasta käibeks kujunes 67 miljonit naela. Käive kahekordistus võrreldes aasta varasemaga – 2016. aastal oli ettevõtte käive 28 miljonit ning 2015. aastal 10 miljonit naela. Ettevõtte kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli 2 miljonit naela, puhaskasum 7 miljonit naela (2015. aastal oli puhaskahjum 11 miljonit naela).

Mais teatas TransferWise uuest virtuaalkontoteenusest Borderless (i.k. piirideta), asudes USA ja Euroopa väikese ning keskmise suurusega ettevõtetele pakkuma võimalust hoida raha kontol 28 erinevas valuutas ja kasutada kohalikke pangarekvisiite. Oktoobris laienes teenus Austraaliasse. 2018. aastal kavatsetakse Suurbritannias ja Euroopas turule tuua eratarbijatele mõeldud Borderless virtuaalkonto ja pangakaart.

TransferWise’is töötab enam kui 800 inimest üheksas kontoris üle maailma. 2017. aasta alguses laieneti Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas, kus avati piirkondlik kontor Singapuris ning harukontorid Tokyos ja Sydneys.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles