Lätlased võtavad üle Fazeri Eesti toitlustusärid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Viru Keskuses avatud Magic buffee & restaurant.
Tallinnas Viru Keskuses avatud Magic buffee & restaurant. Foto: Fazer Food Services

Selle aasta alguses teatas Fazeri toitlustamisega tegelev üksus Food Services (endine Fazer Amica), et müüb oma Eesti ja Läti toitlustusasutused maha. Tänaseks on selge, et Fazeri toitlustuskohad võtavad üle lätlased.

Allkirju küll veel lepingutel all pole, kuid Fazer Food Services Eesti teenindusjuht Katrin Pelmas kinnitas, et uued juhid tulevad Lätist ja nad on varem firmas ka töötanud. «Enne olid kolleegid, nüüd eestvedajad,» märkis ta.

Kokkupuuteid uute eestvedajatega eestipoolsel kollektiivil juba on. Pelmase sõnul on lätlastel väga kindel visioon, milline üks toitlustusasutus välja peaks nägema ja millist toitu seal pakkuma peaks. Lätlaste visioonist annab aimu ka sel nädalal Tallinnas Viru Keskuses avatud Magic buffee & restaurant. Sarnaseks muutuvad tulevikus teisedki senised Fazeri nime kandnud söögikohad.

Fazeri toitlustusäride köögipoolega kursis Fazer Food Services peakokk Ander Listra rääkis, et Viru keskuse söögikoha avamisele ja menüü koostamisele eelnes tegelikult paras diplomaatilise supi söömine. Uute eestvedajate silmis võiks menüü nii Eestis kui Lätis olla ühesugune, kuid tegelikult on eestlaste ja lätlaste maitse-eelistused üsna erinevad.

Pelmas tõi positiivsete uuenduste pealt välja, et toidu valmistamine tuuakse rohkem inimeste silme ette – salatid, vokid ja pastad valmivad klientide silme all, samuti pagaritooted. Salatite, vokkide ja pasta puhul saab ostja endale meelepärase roa ka ise kokku panna.

Pelmase sõnul on taoline suund Euroopa toitlustusärides tõusev trend ja üha enam pakutakse toitu just konkreetse kliendi nõudmistest ja soovidest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles