Kütusehinnad tanklates lõid kolme aasta hinnarekordi (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiin.
Bensiin. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimase nädala jooksul on kütusehinnad Eesti tanklates tõusnud ootamatult kõrgeks – kuigi täna on hinnad veidi langenud, küündis liitrihind korraks pea 1,279 euroni. See on kolme viimase aasta kõrgeim tipp. 

Viimati oli kütusehind nii kõrge 2014. aasta oktoobris. Korraks puudutas kütus 1,259 euro piiri ka tänavu veebruaris pärast aktsiisitõuse. Täna on liitrihinnad Eesti tanklates 1,249 ja 1,259 euro juures.

Alexela juhatuse liige Alan Vaht põhjendas kõrgeid hindu maailmaturul toimunud naftahinna järk-järgulise kerkimisega. Samas on kasv veidi tagasi andnud ja paari nädala perspektiivis liiguvad hinnad hoopis allapoole. Ka Brenti ja WTI toornafta hinnad on languses.

Mis aga edasi võiks saada? Vahti sõnul mõjutab hindu enim novembri lõpus toimuv naftakartelli OPEC koosistumine, kus otsustatakse, kas ja kui palju naftatootmist kärbitakse.

Ka statistikaameti andmetel on kütuse hinnatõusud tarbija rahakoti pihta löönud. Oktoobri inflatsioon näitas, et bensiin läks aastaga võrreldes 7,5 ja diisel 9 protsenti kallimaks.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles