EAS andis 3 miljonit eurot tervisliku toidu arendamiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polli tootearenduskeskusest saab tervisliku toidu ja tervisetoodete kompetentsikeskus.
Polli tootearenduskeskusest saab tervisliku toidu ja tervisetoodete kompetentsikeskus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

EAS otsustas rahastada 3,14 miljoni euroga teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse rajamist maaülikooli Polli aiandusuuringute keskusesse. Keskuse sihiks on arendada kõrge lisaväärtusega toitu ja tervisetooteid.

«Paljud uuringud on näidanud, et lähiaastatel on just tervisetoodete ning funktsionaalsete toitude sektor suurima kasvupotentsiaaliga valdkonnaks,» selgitas Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Aret Vooremäe.

Samuti kasvab tema sõnul koos rahvastiku vananemisega nõudlus tervisetoodete järele. Lisaks kasvab ka inimeste terviseteadlikkus.

EASi rahadega renoveeritakse Polli aiandusuuringute keskuse peahoone ning sisustatakse uus keskkond, kus ettevõtjatele luuakse võimalus tootearendusideede katsetamiseks.

Esimene samm kompetentsikeskuse suunas tehti juba paar aastat tagasi, kui Pollis avati tootearenduskeskus. Hetkel on kompetentsikeskusel 13 lepingupartnerit ettevõtete ja teadusasutuste näol, konsultatsioone edasiseks koostööks on peetud veel kümnekonna ettevõttega.

Keskus peaks valmis saama kolme aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles