IRLi mehed asusid aktsiisipoliitikat lammutama (15)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi juht Helir-Valdor Seeder (keskel) ja rahandusminister Toomas Tõniste  (paremal) löövad häirekella uuest aastast plaanitud alkoholiaktsiisi tõusu osas.
IRLi juht Helir-Valdor Seeder (keskel) ja rahandusminister Toomas Tõniste (paremal) löövad häirekella uuest aastast plaanitud alkoholiaktsiisi tõusu osas. Foto: Tairo Lutter

Rahandusminister Toomas Tõniste kõhklevavõitu mõtte taga nullida alkoholiaktsiisi hiigeltõus võib olla ta isiklik arvamus, aga veel tõenäolisemalt on selle taga IRLi juht Helir-Valdor Seeder.

Teatavasti ütles Tõniste teisipäeval ERRile, et ta asub vajadusel kaaluma võimalust veebruari algusse plaanitud lahja ja kange alkoholi aktsiisi tõusud tühistada. «See on minu isiklik seisukoht,» ütles Tõniste hiljem Postimehele. Ta lubas teemat arutada koalitsioonipartneritega ja jälgida ettepaneku tegemisel eeskätt novembri aktsiisilaekumisi.

Teda toetas Seeder, kes ütles, et aktsiiside tõstmisega on üle piiri mindud. Seetõttu tuleb Tõnistel ja rahandusministeeriumi ametnikel kibekiirelt tööga pihta hakata, et hiljemalt detsembri esimesteks nädalateks välja tulla plaaniga, kas ja kuidas võiks alkoholi aktsiisitõusust loobuda. «Nii õnnestub meil ehk koalitsioonipartnereid piisavalt veenda, et aktsiisidega ei ole asjad korras,» märkis ta.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles