Töötüli Rakvere lihakombinaadis on pälvinud tähelepanu üle maailma

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18.oktoobril kogunesid Rakvere lihakombinaadi tapamaja liinitöötajad, et avaldada solidaarsust eelmisel päeval vallandatud kolmele kolleegile.
18.oktoobril kogunesid Rakvere lihakombinaadi tapamaja liinitöötajad, et avaldada solidaarsust eelmisel päeval vallandatud kolmele kolleegile. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Ametiühingute Keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski ütles, et sai just eile toetuskirja Uus-Meremaa põllumajanduse- ja tootmissektoriga tegelevalt ametiühingult.

Toetuskirju on Arhangelski sõnul tulnud üle maailma.

Eile oli tähtaeg, mil HKScan Estonia juhatus pidanuks vastama Rakvere lihakombinaadi ametiühingu pakkumisele tõsta tapamaja töötajate põhipalka poole võrra. Arhangelski rõhutas, et see number pole kivisse raiutud, vaid ametiühing ootab ka äriühingu juhtkonnalt palgapakkumist.

Täpsustatud andmetel saatis HKScan Estonia juhatus vastuse eile õhtul lihakombinaadi ametühingu usaldusisikule. Arhangelski sõnul on kirja sisu konfidentsiaalne, kuid see ei sisalda pakkumist. Homme kohtuvad Rakveres riikliku lepitajaga HKScani juhatuse esindaja, lihakombinaadi ametiühingu esindaja ning veel üks inimene, kes on osalenud varasematel läbirääkimistel.

Kohtumine lihakombinaadi ametiühingu ja HKScan Estonia juhatuse esindaja vahel on kavandatud ka järgmise nädala kolmapäevale.

Eelmisel kohtumisel teatas HKScani juhtkond advokaadibüroo Sorainen vahendusel, et paarikümne töötaja palga üle läbirääkimisi pidama ei hakata, vaid vaadatakse üle kogu palgapoliitika.

Rakvere lihakombinaadi ametiühingu rakuke kuulub Eesti Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles