Eestisse tehti mullu 112 miljoni euro ulatuses rahaülekandeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod (pilt illustreeriv)
Eurod (pilt illustreeriv) Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eurostati andmetel tehti Eestisse mullu 112 miljoni euro väärtuses personaalseid ülekandeid ning Eestist väljapoole tehti ülekandeid 46 miljoni euro väärtuses.

Eesti elanikud tegid väljaspoole Eestit personaalseid ülekandeid summas 46 miljonit eurot, millest 29 miljonit kanti üle Euroopa Liidu riikidesse ning 17 miljonit väljaspoole liikmesriike.

Eesti elanikele kanti aga 112 miljonit eurot, millest 83 miljonit tuli Euroopa Liidust ning 29 miljonit väljastpoolt Euroopa Liitu.

Läti elanikele tehti rahvusvahelisi ülekandeid mahus 494 miljonit eurot ning riigist välja kanti 321 miljonit eurot. Leedu elanikele tehti rahvusvahelisi ülekandeid aga 1,09 miljardi euro väärtuses ning riigist välja kanti 426 miljonit eurot.

Möödunud aastal langes Euroopa Liidu (EL) residentide poolt väljaspoole EL-i saadetud summa 30,3 miljardile eurole, aasta varem oli see 31,3 miljardit eurot. Väljastpoolt Euroopa Liitu tehti ülekandeid liikmesriikidele kokku 9,9 miljardi euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles