Haruldased kaadrid: vaata kolme lennukikandjat koos liikumas (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme lennukikandjat (ja nende saatjaid) näeb koos liikumas väga harva, sest tegu on logistiliselt ülimalt keeruka ettevõtmisega. Nädalavahetusel võis aga esimest korda viimase kümne aasta jooksul sellist vaatepilti näha, kuna õppuste raames kohtusid 100 000-tonnised USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt ja USS Nimitz.

Kolm lennukikandjat kohtusid laupäeval alanud ühisõppustel, millest võtsid osa ka Lõuna-Korea ja Jaapan. Kuna viimased kaks omavahel kuigi hästi läbi ei saa, siis Lõuna-Korea vetes sõideti koos Lõuna-Korea laevadega ja Jaapani vetes koos Jaapani laevadega.

Lennukikandjagruppi saatis lisaks arvukatele raketihävitajatele ka tuumaalveelaev ning Jaapani helikopterikandja JS Ise.

Õppustel oli selge sõnum Põhja-Koreale: nende tuumakatsetusi ei kardeta ja vajadusel vastatakse agressioonile kiire, hästi organiseeritud ja hävitava jõuga. Põhja-Korea meedia nimetas õppusi konflikti eskaleerimiseks ja sõja veelgi lähemale toomiseks.

Õppus korraldatakse ajal, mil USA president Donald Trump on ringsõidul Aasias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles