Rootsi eluasemeturu indikaator kukkus kolinal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholm
Stockholm Foto: SCANPIX

SEB Rootsi eluasemeturu indikaator langes novembris kuuga 50 punktilt 11 punktile, mis on kümne aasta jooksul suurim langus.

Indikaator mõõdab majapidamiste hulka, mis eeldavad kinnisvarahindade tõusu või langust 12 kuu jooksul, teatas SEB. Tegemist on teise suure langusega indikaatori ajaloos, viimati langes see järsult kriisi ajal 2007. aasta novembris.

Praegusel tasemel näitab SEB indikaator Rootsi kinnisvaraturu aeglustumist, kuid samas ei tähenda see kindlat langust. Näit on panga teatel kooskõlas praeguste trendidega kinnisvaraturul.

43 protsenti Rootsi majapidamistest ootavad Rootsi kinnisvarahindade tõusu tuleval aastal, oktoobris oli näitaja 66 protsenti. Kolmandik majapidamisest ootavad aga kinnisvarahindade langust, võrreldes varasema 16 protsendiga. 18 protsendi hinnangul jäävad hinnad kinnisvaraturul muutumatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles