Euroopa Liit kehtestas esmakordselt sanktsioonid Venezuelale (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunn Venezuela lipuga
Nunn Venezuela lipuga Foto: SCANPIX

Täna Brüsselis toimuval Euroopa Liidu välisasjade nõukogul võtsid välisministrid vastu otsuse kehtestada sanktsioonid Venezuelale seoses riigis toimuvaga. Varem ei ole EL kehtestanud piiravaid meetmeid Venezuela ega ühegi teise Lõuna-Ameerika riigi suhtes.

«Euroopa Liit on murega jälginud viimase aja arenguid Venezuelas. Sanktsioonide kehtestamine on vajalik, et survestada Venezuelat leidma lahendus tekkinud poliitilisele ja majanduslikule kriisile,» ütles välisminister Sven Mikser. 

EL kehtestas Venezuela suhtes sõjalise kauba, siserepressioonideks kasutada võidava varustuse ja sidevahendite seiramiseks kasutatavate seadmete embargo ja seotud teenuste osutamise keelu ning õigusliku raamistiku, mis võimaldab EL Nõukogul kehtestada konkreetsetele isikutele reisipiirang ja vara külmutamise sanktsioon. «EL on valmis toetama kõiki samme nii regionaalsel kui ka laiemal rahvusvahelisel tasandil, mis võiksid aidata kaasa lahenduse leidmisele,» kinnitas Mikser.

«On tähtis, et kõik osapooled Venezuelas hakkaksid otsima võimalusi kriisi lahendamiseks ja et nad teeksid seda, austades demokraatlikku raamistikku, õigusriigi põhimõtteid ja inimõigusi,» rõhutas välisminister.

«Kõige olulisem on koheselt lõpetada rikkumised ja repressioonid, mis põhjustavad Venezuela rahvale mõttetuid kannatusi,» ütles ta. Raportid, sealhulgas ÜRO inimõiguste voliniku poolt avaldatud ülevaade näitavad inimõiguste ja põhivabaduste olulisi rikkumisi, mis hõlmab ka õigust toidule ja tervishoiule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles