Lindaliin kaalub investori kaasamist laenude refinantseerimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindaliini katamaraan Merilin.
Lindaliini katamaraan Merilin. Foto: Toomas Huik.

Tallinna ja Helsingi vahelisel laevaliinil opereeriv AS Lindaliin kaalub laenude refinantseerimiseks investori kaasamist.

Lindaliinil on käigus läbirääkimised Swedbankiga laenude restruktureerimiseks. Ühe võimalusena on tööjärgus investori kaasamine, kelle abil refinantseerida laenud, et parandada firma rahavoogu ja maksevõimet, märgib ettevõte oma äsja registrisse jõudnud majandusaasta aruandes.

Aruande kohaselt oli laevafirma pikaajaliste laenukohustuste maht 2009. aasta lõpu seisuga 124,8 miljonit krooni.

Perioodil 2009. aasta septembrist kuni möödunud aasta augusti lõpuni oli ettevõtte käive 167,2 miljonit krooni. Võrreldaval perioodil aasta varem oli ettevõtte käive ligi 20 miljoni krooni võrra väiksem, kuid firma opereeris siis ühe laevaga.

2009. ja 2010. aastal opereeris firma kahe kiirlaevaga tehes kokku 2303 reisi ja vedades 324.879 reisijat.

Ettevõtte kahjum oli antud perioodil 634 080 krooni, aasta varem teenis firma 23,4 miljonit kasumit. Lindaliini aktsionäride koosolek otsustas katta majandusaasta kahjumi tulevaste perioodide tulude arvelt.

Lindaliini töötajate arv oli 133 inimest.

AS-i Lindaliin enamusosanik on Enn Rohula, võrdses ulatuses on laevafirma osanikud ka Andres Gross ja Rein Ojasaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles