Ära tee tööd, mida armastad!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konsultant Dorie Clarck hoiatab, et kui sa valid ameti, mida sa pööraselt armastad, on see suure tõenäosusega sinu karjäärile kahjulik.
Konsultant Dorie Clarck hoiatab, et kui sa valid ameti, mida sa pööraselt armastad, on see suure tõenäosusega sinu karjäärile kahjulik. Foto: SCANPIX

See, et sa pead elukutse valikul järgima oma kirge, on peaaegu et tavatarkus. Aga konsultant Dorie Clarck hoiatab Harvard Business Review blogis, et kui sa valid ameti, mida sa pööraselt armastad, on see suure tõenäosusega sinu karjäärile kahjulik.

Sest sa vaatad siis silmaklappidega kõigele, mis tööga seotud, edastab ajakiri Director.

Dorie Clark toob välja neli põhjust, miks kire järgi tööd valida on ohtlik:

  • Sa võid küll armastada oma tööd, aga sa oled paraku selles keskpärane või koguni nõrk. Iseennast on raske hinnata, eriti lemmiktööd tehes. Aruta seda asja oma kolleegidega, pereliikmete ja sõpradega. Nad aitavad välja selgitada su tugevad ja nõrgad küljed.
  • Sa võid olla parim omal alal, aga sa vihkad kõrvaltegevusi, mis tööga paratamatult kaasnevad. Sa võid olla super müügimees, aga vihkad igasugust aruandlust. Seni kuni keegi teine selle ära teeb, on okei, aga mis siis saab, kui tahad oma firma teha?
  • Sa oled liigselt seotud. Kirjanikke, kes oma tegelastesse kiinduvad ning toimetajat teksti lähedalegi ei lase, kimbutab oht, et nende lood jäävad igavaks. Liiga lähedane seotus oma tööga on ohtlik, sest su kõrvad jäävad kriitikale kurdiks, seega sa ei arene.
  • Mitte keegi ei maksa selle eest. Sa võid küll oma hobist arendada suurepärase firma, aga kui see on liiga spetsiifiline, siis ei pruugi lihtsalt olla piisavalt inimesi, kes selle eest maksaks.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles