Eesti üks paremaid firmasid asendas töölised robotitega (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Incapi Kuressaare tehas.
Incapi Kuressaare tehas. Foto: Incap

Hiljuti Rootsi äriauhindadel võidutsenud Saaremaa elektroonikaettevõte Incap on sel sügisel kaotanud seitsme inimese töökohad, mis olid seotud elektroonika käsitsi valmistamisega.

Nimelt kasutatakse Incapi Kuressaare tehases üha enam tipptasemel robootikat, mis vähendab vajadust lihtsama käsitöö järele, kirjutab Meie Maa.

Sellest tulenevalt on alustatud meeskonna osalist ümberformeerimist, kus käsitööga sisustatud töökohtade asemele tulevad masinate hooldamise ja juhtimisega tegelevad töökohad.

Ettevõte pakkunud töötajatele võimalust end uute masinate käsitsemise või elektroonika testimise alal tööandja kulul harida ja järgmisele positsioonile liikuda, millega kaasneksid automaatika järelevalvega seotud ülesanded ja ka kõrgem töötasu.

«Kuna kõik toodetega käsitsi tegelevad töötajad ei ole soovinud seda ettepanekut vastu võtta, siis oleme teinud koostööd teiste tööstustega Saaremaal (nii elektroonika- kui ka toiduainetööstustega) ja leidnud lahkunud töötajatele võimalusi kandideerida tööle mõnda teise tööstusettevõttesse,» selgitas Pukk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles