Aiandusmessil tutvustatakse Eesti uut võimalikku edulugu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Click & Grow elektrooniline lillepott.
Click & Grow elektrooniline lillepott. Foto: Click & Grow.

Tallinnas näidatakse esmakordselt maailma esimest elektroonilist taimekasvatussüsteemi Click & Grow, millele on tänaseks tehtud üle maailma juba 18 000 eeltellimust.


Täna alanud aiandus- ja sisustusmessil tutvustab ettevõtluskonkursi Ajujaht 2010 võitja Glick & Grow esimese elektroonilise taimekasvatussüsteemi tootmisküpseid mudeleid.

Click & Grow eestvedaja Mattias Lepa sõnul on elektroonilise taimepoti esimene kümnetuhandeline partii koos nelja maitse- ja ilutaime kassetiga kohal ja seadmeid saab esmakordselt oma silmaga Pirital aiandusmessil näha.

«Toode on müügiküps juunis ja praegu käivad läbirääkimised nii Eesti kui esimese suure rahvusvahelise turuna Briti poekettidega,» ütles Lepp ja lisas, et 18 000 elektroonilist potti hinnaga 59 eurot on juba ette tellitud.

Lepa kinnitusel on Click & Grow maailmas ainulaadne toode ning teadaolevalt pole ühtegi konkurenti veel tekkinud.

Click & Grow süsteemis kasvavat taime ei pea kastma, väetama ega tema eest muul viisil hoolt kandma. Kogu taime kasvatamise võtavad enda peale potis olevad sensorid, protsessor ning spetsiaalne tarkvara.

Click & Grow elektroonilise kasvupoti taimede eluiga ulatub sõltuvalt sordist hooajast paljude aastateni.

Praegu suudavad kõige pikema varuga toitainekassetid kasvatada taime kolm aastat, mille jooksul tuleb inimesel vaid vahest potile vett lisada ja patareisid vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles