Eesti Energia tuuleparkide toodang tegi tänavu korraliku hüppe

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark
Tuulepark Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Taastuvenergia neli tuuleparki on kümne kuuga tootnud 168 gigavatt-tundi elektrit ehk 20% rohkem kui möödunud aastal sama ajaga.

Enefit Taastuvenergia juht Aavo Kärmas ütles, et kümne kuuga toodetud elektri kogusest 168 gigavatt-tundi piisab rohkemale kui 67 000 keskmise tarbimisega kodumajapidamisele aastaks ajaks. „Kasvanud toodangu taga on käesoleva aasta paremad tuuleolud ning ka märkimisväärselt kasvanud elektrituulikute töökindlus,“ lisas Kärmas pressiteate vahendusel.

Enefit Taastuvenergiale kuulub neli tuuleparki: Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepark. Elektritoodang kasvas möödunud aasta esimese kümne kuuga võrreldes neis kõigis, kõige enam aga Eesti suurimas – Aulepa tuulepargis.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergiat tootev ettevõtte, mis toodab energiat tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevõtte tootmisüksusteks on Iru, Paide ja Valka elektrijaamad ning Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid. Lisaks kuulub Enefit Taastuvenergiale Keila-Joa hüdroelektrijaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles