Lux Expressi Venemaa siseliinide projekt lükati määramata ajaks edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Laura Oks

Bussifirma Lux Express plaanis algselt tänavu suvel hakata teenindama Venemaa siseliine, kuid turuolukorra ja tehniliste probleemide tõttu ei siseneta idanaabri turule enne järgmist aastat.

«Turuolukord, nii nagu ta oli tol hetkel ebaselge, nii on ta selles mõttes ka jäänud. Täna oleme pigem äraootaval seisukohal,» ütles Lux Expressi juhatuse esimees Andrus Treier BNS-ile. Ta lisas, et umbes poole aasta pärast võib selguda, kas ja kuidas plaaniga edasi minna.

Algse ajaplaani kohaselt oleks pidanud bussid liiklema hakkama alates tänavuse aasta 10. juunist, kuid erinevatel tehnilistel põhjustel otsustati projekt teadmata ajaks edasi lükata.

«Probleemid ei lähtunud meie Vene tütarettevõttest [ZAO Evrolains], vaid koostööpartneritest, kes ei suutnud tagada meile vajalikke tingimusi ja busse, et me oleks saanud liiklemist õigeaegselt alustada. Tänaseks on need probleemid küll lahendatud, aga ajaraam nihkus edasi ja meie plaan oli osa saada sellest suvehooajast,» ütles Lux Expressi endine juht Hannes Saarpuu suvel BNS-ile.

«Liiniload on meil jätkuvalt olemas, neid antakse välja viieks aastaks. Seal on omad tingimused, aga me oleme ametkondadele teada andnud, mis murekohad meil olid. Eks järgmised kuud ja kvartalid näitavad, mismoodi me selle protsessiga edasi liigume,» ütles Saarpuu. «Hetkel pole me Vene siseliinidel opereerimist alustanud ja pole pannud paika ka kindlat kuupäeva, millal me seda teha plaanime.»

Bussifirma Lux Express soovis esialgsete plaanide kohaselt käima panna kaks liini: Peterburi-Moskva, kus mõlemal suunal väljub kord päevas ööbuss ning Peterburi-Pihkva, kus hakkab olema mitu väljumist päevas.

AS Lux Express Estonia opereerib Lux Expressi ja Simple Expressi kaubamärgi all sõitvate regulaarbussiliinidega Baltimaades ja selle lähiümbruses. Ettevõte on Hugo Osulale kuuluva Mootor Grupi tütarettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles